Hoe kunnen kinderen op een speelse en ervaringsgerichte manier kennismaken met kunst en worden aangemoedigd om zelf op ontdekkingstocht te gaan?    
Maak Kennis met Kunst ontwikkelt educatieve speelsets voor scholen, kinderopvangcentra en culturele instellingen en combineert verschillende kunstdisciplines rond een centraal thema tot een actieve en inspirerende leerervaring.
Inleiding tot Kunst
Maak Kennis met Kunst heeft als doel kinderen op een speelse en actieve manier kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines: literatuur, beeldende kunst, multimedia/fotografie, muziek, drama en dans. Elke discipline is ontwikkeld in praktische en gebruiksvriendelijke spelvormen, ondersteund door prachtig ontworpen materialen. De spelvormen worden duidelijk beschreven in stapsgewijze instructies, waardoor ze gemakkelijk geïmplementeerd kunnen worden in groeps- en klaslokaalsituaties, zowel binnen als buiten de onderwijsomgeving. De speelsets sluiten aan bij de kerndoelen die zijn vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
E-learnings
Door e-learning modules te ontwikkelen om specifieke onderwerpen en vaardigheden te onderwijzen, maken we leren boeiend en toegankelijk voor iedereen. Met duidelijke instructies begeleiden we leerlingen om zelfstandig en vol vertrouwen te werken. Door storytelling te integreren, creëren we gedenkwaardige ervaringen en ontzorgen we docenten door de inhoud en structuur voor onze rekening te nemen.
Leer de Leraar: Onderwijzers fris en geïnspireerd houden
Docenten spelen een cruciale rol in het boeiend maken van lessen en het opbouwen van echte connecties met leerlingen. Om hen hierbij te ondersteunen, hebben we een trainingsprogramma ontwikkeld dat zich richt op het stimuleren van creativiteit en het inspireren van docenten. Ons programma onderzoekt wat creativiteit werkelijk is en biedt praktische strategieën om deze te cultiveren en toe te passen in de klas.
Door dit programma helpen we docenten nieuwe manieren te ontdekken om hun lessen interessant te maken, de betrokkenheid van leerlingen te vergroten en een positieve leeromgeving te creëren. Het doel is om docenten te voorzien van de tools die ze nodig hebben om hun eigen creativiteit te bevorderen, en deze vervolgens effectief te integreren in hun onderwijspraktijken.
Back to Top