Hoe kan Landgoed 'Grootstal', een overgangsgebied in Nijmegen, zich ontwikkelen tot een experimenteel Living Lab voor lokaal ondernemerschap op het snijvlak van ecologie, sociologie en economie?
Projectoverzicht: 2 maanden | In co-creatie met grondeigenaren, boeren, stadsbewoners, ondernemers en kennisinstellingen.
De uitdaging:
In het voorjaar van 2018 lanceerde de Rijksbouwmeester een prijsvraag genaamd 'Brood en Spelen', gericht op boeren en ondernemende grondeigenaren. Het doel was om in samenwerking met ontwerpers en andere vernieuwers perspectieven te ontwikkelen voor plattelandsgebieden. Het streven was om een veelzijdige systeembenadering en integratieve projecten voor voedselproductie te introduceren die op andere locaties kunnen worden gerepliceerd en opgeschaald.
Het deelnemen aan deze prijsvraag als ontwerper binnen zo'n multidisciplinair team was enorm inspirerend en bood een waardevolle kans om de kracht van diverse perspectieven te ervaren en samenwerking te versterken. Als ontwerper omarm ik een frisse en open benadering, gericht op het ontdekken van innovatieve en creatieve oplossingen en het bevorderen van verbindingen tussen mensen.
Het faciliteren en structureren van brainstormsessies: Ik organiseerde en leidde inspirerende sessies met diverse deelnemers.
Het genereren van innovatieve ideeën: Ik droeg frisse concepten aan die verder gaan dan conventionele grenzen.
Samenwerken in multidisciplinaire teams: Ik werkte effectief samen met verschillende disciplines om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen.
Het maken van visuele weergaven van inzichten: Ik vertaalde de resultaten van de sessies in duidelijke en beknopte PDF-visualisaties.